OPIS VÝROBKU A JEHO ZAMÝŠĽANÝ ÚČEL POUŽITIA
Zariadenie na destiláciu ovocia je destilačný prístroj na pálenie domácej pálenky. Procesom destilácie z alkoholového kvasenia ovocia(slivky, hrušky, marhule, hrozna) dostávame alkoholový destilát. Destilačný prístroj sa skladá z medeného kotla, z ktorého sa pomocou teploty odparuje alkohol, z chladiča, v ktorom sa alkohol kondenzuje a z piestupníka, ktorý spája kotol s chladičom. Všetky časti destilačného prístroja, ktoré v procese destilácie majú kontakt s alkoholom sú vyrobené z čistej medi. Meď v procese destilácie neutralizuje väčšiu časť kyseliny a iných skaze podliehajúcich chemických látok, ktoré sa vytvárajú počas alkoholového kvasenia ovocia alebo počas samotnej destilácie.
KOTOL
Kotol je najdôležitejšou časťou celého destilačného prístroja. Kotly, ktoré majú dvojdielne kúrenisko ("prevaľovače") sú vybavené buď miešadlom alebo medenou vložkou. Sklonný destilačný prístroj (na pálenie pálenky) sa skladá z kúreniska, na ktorý je nasadený kotol, na kotol sa umiestňuje klobúk, ktorý sa pomocou spony a zaistenia spony spája s kotlom. Priestupníkom sa kotol spája s chladičom. V chladiči je špirála, cez ktorú preteká alkohol. Priestupník sa pripevňuje na závitové spoje na kotle i chladiči. Pomocou rukoväti, ktorá je spojená s osami, otáčanie sa prenáša cez ozubené kolieska. Miešadlo je spojené s osou. Medená vložka bráni pripáleniu kvasu počas pálenia (destilácie). Miešadlo bráni pripáleniu kvasu počas pálenia (destilácie) a používa sa ľahko a jednoducho. Kúrenisko je vyrobené z dvoch častí. Na dolnej časti sa nachádzajú dvierka na prikladanie paliva a na opačnej strane v hornej časti sa nachádza otvor na odťah dymu.
*Kvôli vysokým teplotám odporúčame Vám dolnú časť kúreniska obklopiť šamotovými tehlami, aby sa tým predĺžila trvácnosť kúreniska.
CHLADIACA NÁDOBA -" TABARKA"
Chladiaca nádoba alebo kondenzátor je nádoba vyrobená z pozinkovaného plechu, v ktorej sa nachádza špirála a ktorá sa plní studenou vodou. Z nádoby vychádza dolná časť špirály a cez ňu vyteká alkoholový destilát. Na dosiahnutie úplnej kondenzácie alkoholového destilátu, teplota chladiacej vody by nemala byť vyššia ako 25°C; na hladine vody, ktorá sa vylieva z nádoby maximálne 60°C. Počas procesu pálenia pálenky je preto potrebné kontrolovať teplotu a podľa potreby dolievať studenú vodu. Súčasne z prepadovej rúrky chladiča vytečie teplá voda. Na dolnej časti chladiča je obtokový ventil, ktorým sa vypúšťa voda po skončení procesu pálenia pálenky. Chladič má tri nožičky. Plášť chladiča sa vyrába z pozinkovaného plechu hrúbky 0.5 mm. Ak sa voda v chladiacej nádobe píliš zohreje, alkoholový destilát sa nekondenzuje úplne a odparuje sa do vzduchu. Na to nás upozorňuje vôňa pálenky.
B / M - s miešadlom
Kúrenie na tuhé palivo - DREVO alebo PELETY
Možnosť vykurovania plynom
4 vertical rúrky v chladiči
Nový komentár